Hoe het begon

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Mijn naam is Lianne Benschop. Begin 2022 begon ik op mijn 18e met het kleinschalig opvangen van konijnen en cavia’s.

Ik wilde iets betekenen voor konijnen en knaagdieren, als een soort hobby thuis om me mee bezig te houden.  Toen ontdekte ik dat er behoefte was aan het opvangen van konijnen en dergelijke, en ik vond dat echt geweldig en wilde het graag doen. Dus plaatste ik advertenties op Marktplaats en Facebook, op zoek naar eenzame konijntjes. In het begin waren dat er zo’n vier. Vervolgens ging ik op zoek naar nieuwe eigenaren. Ik vond het geweldig om te doen, want deze dieren vertrokken gelukkiger dan toen ze bij mij binnenkwamen. Het helpen van mensen bij het vinden van een nieuw huisdier is iets waar ik echt van geniet. 

Na verloop van tijd begonnen er steeds meer dieren bij te komen en besloot ik een website te maken en reclame te maken. Zo is het steeds verder uitgegroeid. Steeds meer mensen kregen interesse in de opvang, hierdoor werden er meer dieren aan mij afgestaan, maar tegelijkertijd vonden ook steeds meer dieren een nieuw thuis.

Naast mijn werk ben ik altijd bezig met de opvang. De opvang zit op onze ruime boerderij aan huis, waardoor ik altijd bij de dieren kan zijn wanneer ik thuis ben. Vaak ben ik ‘s avonds na mijn werk nog buiten te vinden, zorgend voor de dieren. Omdat er steeds meer klanten kwamen, groeide het uit tot een “uit de hand gelopen hobby,” en begon ik na te denken over het opzetten van een eigen bedrijfje.

Lianne
Isa

Het Team

Met de groeiende drukte en het toenemende aantal dieren in de opvang, begon ik hulp te zoeken om alles goed te kunnen regelen. Op dit moment is Isa er, zij komt regelmatig helpen in de opvang. Ze zorgt voor schone verblijven, geeft veel aandacht en biedt de juiste zorg aan de dieren. Isa helpt nu ook mee met het assisteren van klanten.

Vakantiepension en webshop

Naast het opvangen en herplaatsen van konijnen en knaagdieren bieden wij ook een vakantiepension voor deze dieren. Het is geweldig om te zien dat geadopteerde dieren vaak terugkomen om hun vakantie door te brengen, en dat andere konijnen en knaagdieren hier ook komen logeren. Om de kosten van de opvang te dekken, zoals zorg voor zieke dieren en algemene verzorging, besloten wij een webshop te starten waar klanten producten voor konijnen en knaagdieren kunnen aanschaffen om de beste zorg te bieden voor hun huisdier.

Het doel

Het doel van de opvang is om zoveel mogelijk konijnen en knaagdieren een tweede kans te geven en een liefdevol thuis te bieden. Daarnaast streef ik ernaar om zoveel mogelijk mensen advies te geven over de juiste zorg en verzorging van hun konijnen en knaagdieren.

Eigen dieren

Naast de konijnen en knaagdieren in de opvang heb ik ook verschillende andere dieren voor mijn hobby, waaronder paardjes, geiten, schapen, kippen, katten en honden. En niet te vergeten, mijn eigen drie lieve muisjes en twee tamme ratjes!

×

 

Hallo,

Stel gerust je vraag, we helpen je graag!

×